Η κανέλλα είναι παχαρικό που παράγεται από το φλοιό φυτών του γένους Κιννάμωμον. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Το μπαχαρικό, στην μορφή του έτοιμη προς κατανάλωση έχει καστανοκόκκινο χρώμα, είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή φλούδας και έντονο άρωμα.

Η λεξη "κανέλα" είναι λατινικής προελεύσεως (canella), ενώ η αρχαία ελληνική ονομασία του φυτού ήταν κιννάμωμον, απ' την οποία προέρχεται η αγγλική λέξη cinnamon.

Δείτε το Βίντεο "Το δένδρο της Κανέλλας"